Telefoonnummer

06 477 27 945

E-mail

info@pedicurepraktijkpauline.nl

1.Standaardvoetbehandeling

Een standaardvoetbehandeling bestaat uit het desinfecteren van de voet, nagels knippen, eelt wegsnijden, het frezen van de nagels en de eeltlocaties en het reinigen van de nagelomgeving. Na de behandeling worden de voeten ingesmeerd met crème.

2.Voetbehandeling diabetische voet

De voetbehandeling voor een diabetische klant bestaat uit dezelfde behandeling als een standaardvoetbehandeling, maar de behandeling moet met zeer veel zorg worden uitgevoerd.

Tevens is het belangrijk om bij diabetische klant te kijken of er veranderingen aan de voet te zien zijn. Tevens kijk ik altijd of er wondjes of andere oneffenheden aan de voet en enkel  te zien zijn. Een controle van de schoenen hoort ook bij de behandeling.

Tevens worden de voeten bij de eerste behandeling uitgebreid gescreend en zal ik dit 1 of 2 keer per jaar herhalen. Het bepalen van de simmsclassificatie behoort tot de taken van de huisarts of POH.

3.Voetbehandeling reumatische voet

Ook een voetbehandeling voor de reumatische voet is in feite een standaard voetbehandeling, maar moet ook net als de voetbehandeling voor de diabetische voet met grote zorg worden uitgevoerd.

Door de reumatische aandoening kan de stand van de voet veranderen en de pedicure heeft hierbij vooral een belangrijke signalerende functie.

Tevens moeten de voeten bij de eerste behandeling ook gescreend worden en zal dit 1 of 2 keer per jaar herhaald worden.

4.Nagelbeugeltechniek

Ingroeiende nagels zijn zeer pijnlijk en kunnen gemene ontstekingen veroorzaken. Wanneer er op deze nagel een nagelbeugel  aangebracht wordt, zal dit onmiddellijk verlichting geven. De nagel wordt uit de nagelwal opgetild door de beugel. Hierdoor krijgt het ingroeiende gedeelte van de nagel de kans om op een normale manier door te groeien.

5.Orthesiologie

De orthesetechniek is het behandelen van teenafwijkingen die pijnklachten of standafwijkingen geen. Door het maken van een siliconenorthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen.

6.Voetmassage

Een voetmassage: dit stimuleert de doorbloeding van de voeten en daarmee je gezondheid.